The Saltbox

This quintessential northeastern saltbox was renovated to maximize use of space, increase natural light, and accommodate modern living while retaining the original character and charm.

Several strategies were used to open up the space.  Dark wood cabinets were replaced with white ones.  A series of interior windows were added atop the wall separating the kitchen and dining room, which brought light into the kitchen and visually connected the two rooms.  Some interior doors were removed, widened, or replaced with glass doors.  The kitchen was slightly expanded and rebuilt with modern functionalities and plenty of light.

A strong emphasis was placed on integrating the garden/landscape and the interiors to create a larger indoor/outdoor living space.  Several mature flowering trees, bushes, and lots of plants were put in front of the house and in a new cottage garden to create a lush and earthy setting.  One hundred feet of split rail fence was added along the graveled driveway between the house and pond to define the approach and add charm to the property.

Connect With Us